22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi

22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi için tıklayınız

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında yapılması planlanan 22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi 7-10 Ekim 2021 tarihleri arasında üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi’nin ana teması ”Gelişimsel ve Önleyici Ruh Sağlığı Hizmetlerinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik” olarak belirlenmiştir. Günümüzde ruh sağlığı alanındaki çalışmalara bakıldığında bireylerin fiziksel, sosyal ve psikolojik sağlıkları bozulmadan önce korunmasının ve ruh sağlığının iyileştirmesine yönelik çalışmaların daha önemli bir hale geldiği görülmektedir. Bu süreçte psikolojik danışmanların geliştirici, önleyici ve koruyucu yönleri daha da ön plana çıkarılarak, kapsamlı önleme ve gelişimsel müdahale hizmetlerine ağırlık verilmesi ve psikolojik danışmanların bu konuda yetkinliklerinin artırılması gerekliliği de daha sıklıkla vurgulanmaktadır. Bu açıdan; gelişimsel ve önleyici ruh sağlığı hizmetlerindeki psikolojik danışma ve rehberliğin önemli rolü ve gelişimi 22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi’nin temasının gelişimsel ve önleyici ruh sağlığı hizmetlerinde psikolojik danışma ve rehberlik olarak belirlenmesi fikrini uyandırmıştır.

Kongrede ”Gelişimsel ve Önleyici Ruh Sağlığı Hizmetlerinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik” ana temasının yanı sıra ”okul psikolojik danışmanlığı”, “psikolojik danışma uygulaması ve süpervizyonu”, “psikolojik danışman eğitiminde akreditasyon”, “kariyer psikolojik danışmanlığı”, “aile, evlilik ve çift psikolojik danışmanlığı”, “rehabilitasyon psikolojik danışmanlığı”, “bağımlılık psikolojik danışmanlığı”, “zorlayıcı yaşam olaylarında psikolojik danışma ve rehberlik” ve“klinik ve ruh sağlığı psikolojik danışmanlığı”gibi alt temalara da yer verilecektir.

Kongreye gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde katılacak değerli uzmanların konferans, panel, çalıştay ve çeşitli tartışma platformları yoluyla ana tema ve alt temaları psikolojik danışma ve rehberlik alanının ve psikolojik danışmanlık mesleğinin 2023 vizyonunu geliştirecek ve genişletecek şekilde ele almaları ümit edilmektedir. Ayrıca içinde bulunulan salgın koşullarından kaynaklı olarak isteyen katılımcılar bildirilerini sanal ortamda sunabileceklerdir.

Kongrede sunulan bildirilerin özetleri E-Özet Kitap ve tam metinleri bildiri ise E-Tam Metin Kitabında yayımlanacaktır. Ayrıca kongrede sunulan bildirilerin tam metinleri isteğe bağlı olarak hakem sürecinden sonra Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin yayınlarından olan Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi, Okul Psikolojik Danışmanlığı Dergisi, Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Dergisi, Aile Psikolojik Danışmanlığı Dergisi veya Klinik Ruh Sağlığı ve Psikolojik Danışmanlığı Dergileri’nde yayımlanabilecektir.

Psikolojik danışma ve rehberlik alanının bu önemli ve prestijli bilgi şölenine siz değerli meslektaşlarımızı Anadolu’nun güzide şehri ve giriş kapısı Muş’a bekliyoruz.